Tukes: Turvallisuuspuutteita markkinoilla olevissa PVC- ja teräskaarihalleissa

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kertoo markkinoilla olevien teräsrunkoisten PVC-hallien kantavien rakenteiden puutteista niin rakennesuunnittelussa kuin hallien CE-merkinnöissä. Tukes käy läpi kaikki hallivalmistajat, maahantuojat ja myyjät.

Puutteelliset rakennesuunnitelmat, puuttuvat rakennelaskelmat…

Tukesin mukaan osa hallivalmistajista markkinoi halleja ilman EN 1090-1 standardin mukaista CE-merkintää.  Laittomien hallien rakennesuunnitelmat ovat puutteelliset ja kantavat rakenteet eivät täytä asetettuja vaatimuksia. Asiakkaalle on tarjottu rakennesuunnitelmina konepajakuvia eikä suunnitelmien mukana ole toimitettu rakennelaskelmia.

”Tietoomme on tullut tämän kevään aikana muutamia teräsrakenteisten kaarihallien romahduksia. Kyseisen hallityypin runkorakenteena toimii kaarelle taivutettu teräspoimulevy, joka muodostaa samalla itsekantavan seinä- ja kattorakenteen. Romahdukset ovat tapahtuneet arviomme mukaan huomattavasti pienemmillä lumikuormilla, kuin mille rakenteet pitäisi olla mitoitettu. Kartoitamme tällä hetkellä markkinoilla olevia teräsrunkoisten ja PVC-katteisten hallien valmistajia sekä maahantuojia. Tämän jälkeen aloitamme valvontahankkeen, jossa selvitämme yrityksien valmiudet toteuttaa CE-merkittyjä EN 1090-1 standardin mukaisia kantavia teräsrakenteita.”

(Lähde: Tukesin uutiskirje 1/2019).

CE-merkintä – mitä se tarkoittaa?

CE-merkintä kertoo, että tuote täyttää Euroopan unionin vaatimukset ja se on läpikäynyt mahdollisesti vaaditut tarkistukset. CE-merkitty halli kestää, ja työskentely sekä varastointi on turvallista.

PVC- ja elementtihallimme ovat CE-merkittyjä

Jokainen valmistamamme halli on CE-merkitty (EN 1993-1, EN 1090-1, EN 13782).

Lue lisää Tukesin sivustolta

Halliratkaisu juuri käyttötarkoitukseesi

Soita heti 050 354 9522 tai pyydä tarjous!